Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
Verkoopgesprek

Kom in contact

Wil je blijven doen waar je goed in bent en de krachten van Sales Plus benutten? Dat kan!

Verkoopgesprek

Hoe voer je een goed verkoopgesprek? Welke vragen stel je? Hoe stel je jezelf op, en wat is jouw meerwaarde voor de prospect? Waar kan jij de prospect bij helpen? Wanneer de afspraak gemaakt is, begint het tenslotte pas.

Verkoopgesprek voorbereiden
Bij de voorbereiding voor het gesprek hoort ook het plannen en voorbereiden van de afspraak zelf. Naast de gebruikelijke voorbereiding, als locatie opzoeken en gesprekspartner Googelen, loont het om je meer te verdiepen. Vraag jezelf af wat de geschiedenis van het bedrijf is, waar ze nu staan en wat de missie en doelstellingen zijn. Kijk waar jouw gesprekspartner mee bezig is en waar hij vandaan komt.

Ervaring gesprekspartner
Uit de verdieping in de gesprekspartner kan je veel opmaken. Als hij of zij al tientallen jaren bij hetzelfde bedrijf werkt dan is er een schat aan ervaring. Je moet goed beslagen ten ijs komen met jouw verkoopgesprek vragen. Verdiep jezelf ook in de betreffende branche om op gelijke voet te kunnen praten. Daardoor kan je ook inschatten waar de zwakke plekken liggen en waar jouw aanbod wellicht van pas kan komen.

Niet voor verrassingen staan tijdens verkoopgesprek vragen

Als je goed kunt inschatten met wie je te maken hebt dan kun je tijdens het gesprek makkelijk schakelen en wals je niet over jouw gesprekspartner heen als je met een onervaren persoon te maken krijgt. De kans op een klik is groter en dat vergroot het succes.

Iets vinden dat je bindt
Om het ijs te breken en om het gesprek persoonlijk te maken kan het fijn zijn om over iets te praten wat je bindt. Wellicht kom je beiden uit dezelfde omgeving, ben je fan van dezelfde club of heb je gemeenschappelijke zakelijke contacten. Stel vragen over dit soort onderwerpen. Interactie over een ander onderwerp kan het gesprek wat verlichten.

Enthousiasme en humor tijdens het verkoopgesprek
Jouw eigen uitstraling kan het gesprek maken of breken tijdens verkoopgesprek vragen. Hoe kun je immers een prospect overtuigen als je dat zelf niet bent. In principe sta je altijd 1-0 achter bij een verkoopgesprek. De ontvanger zat immers niet op jou te wachten. Het is belangrijk om het vervolg dan ook positief en enthousiast in te gaan. Als je dan toch al van iemands tijd gebruikmaakt, laat het dan positief zijn!