Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Consultancy

E&C Consultants

E&C Consultants is een Belgische bedrijf en wilde ook de Nederlandse markt veroveren. Na wat research kwam ik bij Sales Plus uit. Hun aanpak sprak me echt aan. Ik had informatie aangevraagd en werd al snel teruggebeld. Dat gebeurde direct op de Sales Plus wijze: er werden mij vragen gesteld om mijn behoefte te achterhalen.

E&C Consultants

Niveau van de medewerkers is erg belangrijk voor ons

Een belangrijk tweede aspect was dat Sales Plus werkt met hoger opgeleide medewerkers. Ons product is niet het eenvoudigste, je moet bijvoorbeeld de energiemarkten en de werkingen daarbinnen kunnen bevatten: veel technische en financiële informatie. Het was dus belangrijk voor ons dat de medewerkers ook een bepaald niveau hebben. En dat hebben ze zeker bij Sales Plus. Ze behalen zeer goede resultaten voor ons. Natuurlijk, het kan altijd beter, maar zonder Sales Plus hadden we zeker niet gestaan waar we nu staan.

Investeren in aanloopperiode

Zo’n aanloopperiode is wel een investering die je doet, want door de complexiteit van ons product, duurt het even voordat er afspraken worden gemaakt. Wij besteden daar ook zelf veel aandacht aan en ondersteunen de medewerkers zoveel mogelijk met trainingen, het beantwoorden van vragen en voorzien van argumentatie.

Daar is de database van Sales Plus zeer handig bij. Die werkt heel vlot en met de vele keuzemogelijkheden is het gemakkelijk zaken terug te vinden. Ik kan bijvoorbeeld de gespreksnotities terugzien en direct antwoord geven op vragen die naar voren zijn gekomen in een gesprek.

Na Nederland en België ook Europa veroveren

Na een succesvolle campagne op de Nederlandse markt, wilden we verder Europa in. Duitsland volgde. We zijn toen eerst gestart met de Nederlandse medewerkers, die ook Duits spraken. Het voordeel was dat ze al kennis hadden van ons bedrijf en ons product. Al snel bleek dat zij de taal toch niet goed genoeg spraken. De Duitse zakenman prikte er doorheen en was daardoor niet geïnteresseerd.

Jarenlang een stabiel sales team

Telemarketing is gewoon een lastig vak en het valt zeker niet mee om medewerkers vast te houden. Gelukkig valt het aantal wisselingen bij Sales Plus erg mee en werken we nu al langere tijd met een aantal zeer goede mensen.

Native speaker die de Duitse cultuur begrijpt

Die eerste ‘proef’ was dus niet zo succesvol, we moesten het anders aanpakken. De oplossing vonden we in een native speaker Duits die voor Sales Plus werkt.

Maar toen bleek dat de Sales Plus aanpak – vragen stellen en op die manier de behoefte achterhalen – in Duitsland anders werkt. Daar zijn ze veel directer. Je moet meteen aan de telefoon al iets te bieden hebben. Zíj stellen direct inhoudelijke vragen en als je het antwoord niet weet, haken ze af. Na deze opstartproblemen begint het nu echt goed te draaien en hebben we een aantal afspraken gerealiseerd bij zeer grote bedrijven.

Ook met Frankrijk gestart

Met de Duitse campagne hebben we veel geleerd. Uiteraard zijn we meteen van start gegaan met een native speaker die de franse cultuur goed begrijpt.

De Sales Plus methode werkt in elk geval goed voor ons. Er moet echt behoefte zijn, die moet je niet gaan creëren. Als de behoefte er is, weten de medewerkers van Sales Plus die feilloos te achterhalen.

Zorgeloos aan tafel

Onze aanpak is succesvol en feitelijk meetbaar. Wij maken kwalitatieve afspraken die opdrachten opleveren, waardoor jouw omzet stijgt. Ons team staat graag voor je klaar om vragen te beantwoorden. Bel vrijblijvend!