Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

techniek

Donk Industries

Gilbert Schmitz vertelt hoe hij denkt over acquisitie en waarom Donk Industries dit traject heeft ingezet:

Donk Industries is van oudsher een familiebedrijf (bestaat sinds 1932) en heeft lang gewerkt zonder echt actief naar buiten te treden. Er was ook voldoende werk met vaste klanten zodat we meer een bedrijf waren die de deuren wat gesloten had dan dat ze open stonden. De zaken gingen toch wel goed.

Donk Industries

Meer naar buiten treden

Maar ook wij moeten met de tijd mee en aan de verdere toekomst denken. Dus ondanks dat de zaken goed liepen vonden we de tijd rijp om meer actief naar buiten te treden zodat meer bedrijven kunnen zien wie we zijn, en wat wij allemaal doen en kunnen. En dat ook in andere marktsegmenten dan we traditioneel in zaten.

Visie op acquisitie

Wij zijn een bedrijf wat graag lange termijn relaties aangaat met klanten. In mijn optiek moet je je daarbij met klantenwerving niet beperken tot tijden waarin het juist minder of juist goed gaat. Of tot alleen de marktsegmenten waar je traditioneel in zit. We gaan voor continuïteit, lange termijn strategie en dat geldt dan ook voor je acquisitie. Het is goed om andere branches waar je minder werkzaam in bent ook te onderzoeken of er mogelijkheden liggen.

Wat gaf de doorslag om met Sales Plus te werken?

Ik had het bedrijf gevonden via internet. Van de drie partijen waar ik naar heb gekeken bleek Sales Plus het beste te weten waar het over ging. Ze hadden ervaring met de materie en waren goed voorbereid in het gesprek en ervaren in koude acquisitie, wat een vak apart is.

Andere marktsegmenten ontdekken

Ik had vooraf wel twijfel of we bij het onderzoeken naar andere marktsegmenten het risico zouden lopen dat we mogelijk in de verkeerde vijver zouden vissen. En het was soms inderdaad lastig om raakvlakken te zoeken bij bepaalde leads. Wij doen graag de hele keten van productie en bewerkingen voor een klant en kwamen toch wel eens tegen dat er meer behoefte was aan 1 specifiek onderdeel van onze capaciteiten. Dat leverde echter nog een andere gedachte op waar ik zo op terug kom.

Hoe is de samenwerking uiteindelijk gegaan?

Positief, we hebben er interessante leads aan over gehouden. De samenwerking verliep goed en er werd goed gecommuniceerd. Ik kreeg ook een duidelijk beeld en helder overzicht van wat Sales Plus aan werkzaamheden voor ons gedaan heeft. Het bedrijf is flexibel en kan mee gaan met waar mijn wensen liggen. Eenmaal aan tafel bij de prospect kreeg ik ook met regelmaat te horen dat het eerste telefonische gesprek al als heel prettig werd ervaren zodat ik in een positieve sfeer aan tafel zat.

Aan wie zou je Sales Plus aanbevelen?

Wat mij betreft zou ik ze zeker aanbevelen aan bedrijven die ook in de metaalbewerking zitten, en niet alleen in de aluminum zoals wij. Als je binnen je bedrijf niet alle sales kwaliteiten bij je eigen mensen vindt of de capaciteit ontbreekt qua tijd om heel doelgericht een actie uit zetten ben je daar aan het goede adres. En wat ook bleek bij het samenwerken: bij een aantal prospects was er behoefte aan een ander bewerkingsproces dan waar onze corebusiness ligt. We zijn nu in onderzoek of we dit in gaan zetten, dus dit traject heeft ook geleid tot het overdenken om nog andere zaken toe te voegen aan onze dienstverlening. Dat was zonder onze samenwerking waarschijnlijk niet naar boven gekomen.

Zorgeloos aan tafel

Onze aanpak is succesvol en feitelijk meetbaar. Wij maken kwalitatieve afspraken die opdrachten opleveren, waardoor jouw omzet stijgt. Ons team staat graag voor je klaar om vragen te beantwoorden. Bel vrijblijvend!