Neem contact met ons op

085 40 15 717

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Whitepaper aanvragen

Vul je gegevens in

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Maak een keuze uit onze whitepapers

Aan tafel bij de prospect

Winstgevende acquisitie: 10 tips!

Whitepaper marketing

Zodra je het whitepaper hebt aangevraagd kom je op een overzichtspagina waar je de verschillende whitepapers direct kunt downloaden door op de link te klikken. Veel leesplezier!

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Daniëlle

Liefde voor het vak new business

In 1990 ben ik mijn loopbaan begonnen op de marketingafdeling van een verzekeringsmaatschappij. Na vijf jaar heb ik een switch gemaakt naar de grafische sector. Als accountmanager en commercieel manager heb ik mijn verkooptalenten uitgebreid kunnen ontwikkelen. Alles kwam aan bod, van koude acquisitie tot het binnenhalen van de opdracht. Pionieren was het zeker, maar ik kreeg liefde voor het vak new business en passie voor koude acquisitie.

SPIN-model

Ik werk onder andere graag volgens het SPIN-model van Neil Rackham: Situatie, Probleem, Implicatie en Nuttig effect. Door het toepassen van deze strategie stel je de juiste vragen op de juiste momenten en leer je actief te luisteren. Uiteindelijk ontstaat er op een natuurlijke manier een inhoudelijk gesprek en zullen zinloze afspraken voorgoed tot het verleden behoren.

Wij hebben mede dankzij deze werkwijze een gevarieerde en trouwe klantenkring opgebouwd. Voor een groot deel van de klanten zijn wij het verlengstuk van hun verkoopafdeling. Wij werken soms jarenlang, week in week uit, voor dezelfde opdrachtgevers. Wij zorgen niet alleen voor goed gevulde agenda’s, maar begeleiden de klant ook daarna nog. We helpen ze op weg naar een duurzame klantrelatie die leidt tot meer omzet.

Sales Plus opgericht in 2004

Waarom heeft iedereen toch een hekel aan koude acquisitie? Ik vond het leuk en het ging me erg gemakkelijk af. Daarom heb ik in september 2004 Sales Plus opgericht. Samen met mijn team zorg ik voor kwalitatief goede afspraken voor onze opdrachtgevers. Wij zijn kanjers in het werven van nieuwe klanten!