Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
4 jaren ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Waarom verkopers ook wel eens zijwieltjes nodig hebben

Waarom verkopers ook wel eens zijwieltjes nodig hebben

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren, mijn vader leert me fietsen. Op een klein kleuter fietsje, mét zijwieltjes en mijn vader die me in evenwicht houdt, en met me meeloopt. Na wat oefenen, het vinden van een beetje balans, kon mijn vader me steeds meer loslaten. Toen ik ook het sturen en remmen onder de knie had, kon ik het verder wel alleen. Na een tijdje had ik voldoende zelfvertrouwen en konden ook de zijwieltjes eraf. Door verder oefenen en afgezien van een paar onschuldige valpartijen, kon ik vanaf dat moment zelfstandig fietsen. Ik zie je denken ja, zo ging het bij mij ook.

Doorgroeien en mogelijkheden uitbouwen

Maar ja, na een tijdje was ik wel uitgekeken op die kleuterfiets. Ik wilde een grotere en mooiere! Maar die moest natuurlijk wel goed onderhouden worden. Gepoetst, gesmeerd, mandje eraan, en een betere bel.

 

Goede start is het halve werk en bepaald het succes

Inmiddels fiets ik al weer jaren, zonder te vallen. Ik weet hoe ik banden moet plakken en de ketting smeren om alles soepel te laten lopen. Zonder die eerste lessen en begeleiding was dat veel moeilijker geweest en had ik het misschien (waarschijnlijk) opgegeven. Je geeft een zetje en je ziet maar…? Afgezien dat je er geen bijzonder fijne eerste herinneringen aan overhoudt, zal al snel blijken dat een dergelijke ‘start’ meestal op niks uitloopt. Natuurlijk heb je een beetje aanleg en talent nodig om te leren fietsen, maar de ondersteuning in het begin is de doorslaande succesfactor.

 

Geef een verkoper ook eens zijwieltjes

Dit geeft precies aan waar we op Sales afdelingen vaak de mist in gaan. Verkopen wordt als een talent gezien, je kunt het of niet. Daar ben ik het overigens wel mee eens, het zit in je of niet. Maar dat wil niet zeggen dat je daarom maar gewoon in het diepe gegooid moet worden en het maar zelf uit moet zoeken. Je zult in het begin dankbaar gebruik maken van de geboden zijwieltjes. Dat komt je bedrijf ook ten goede, je kunt snel bijsturen, je hebt immers al snel in de gaten of het sales talent nog verder ontwikkeld kan worden.

 

Zou je nog meer verkoopskills willen hebben?

Een verkoper heeft wel degelijk opleiding, begeleiding en groeimogelijkheden nodig. Een nieuwe verkoper heeft niet alleen behoefte aan een traject om het bedrijf en de producten of diensten die hij geacht wordt te verkopen te leren kennen. Ook de sales skills moeten verder ontwikkeld worden. Helaas wordt daar echter lang niet altijd voldoende bij stil gestaan vergeleken bij opleidingstrajecten die worden ontwikkeld voor andere functies binnen een bedrijf. Sales trainingen lijkt wel een beetje het ondergeschoven kindje.

 

Jaar in jaar uit op dezelfde stoel

En verkopers die er al jaren zitten, op dezelfde stoel, bezig met verkoop van dezelfde producten of diensten, moeten nieuwe uitdagingen geboden worden. Promotie maken, meer verantwoordelijkheden krijgen met meer ingewikkelde materie is voor de meest uiteenlopende functies zeer gewoon. Verkopers echter blijven vaak jarenlang op dezelfde wijze bezig, zonder nieuwe uitdagingen. Dat maakt dat zij afstompen en hun interesse, enthousiasme en inzet verliezen door gebrek aan uitdaging. En dat verlies komt zeker hun rendement niet ten goede en dat van jouw organisatie.

 

Oplossing

En het antwoord op de vraag wat zijn de overeenkomsten tussen leren fietsen en verkopers? Inderdaad, de zijwieltjes, maar dan in de vorm van goede begeleiding/opleiding en coaching!

Wil je meer weten over onze coachings mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717