Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
6 jaren ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Waar plaats je jouw whitepaper? (gratis)

Waar plaats je jouw whitepaper? (gratis)

Je hebt geïnvesteerd in een mooi whitepaper. Danwel tijd, danwel geld. Je plaatst het whitepaper op een goed ingerichte landingspagina op je website. De aanvragen stromen binnen…..ehmm…nee, toch niet.

Investeer in het delen van het whitepaper

Zolang je het alleen op je website plaatst is het bereik minimaal. Maak gebruik van je social media kanalen, verspreid het naar je adressenbestand via een digitale nieuwsbrief en probeer het op websites van derden te krijgen. De aanmeldingen/gegevens komen uiteindelijk in jouw mailbox terecht. Veel whitepapers komen niet verder dan de eigen website. Zonde van je investering.

Eigen website

Vanzelfsprekend plaats je het whitepaper op je eigen website. Stel je het gratis ter beschikking, of wil je gegevens verzamelen van bezoekers? Als je wilt zorgen voor meer leads, dan vraag je naar gegevens. Vraag niet teveel gegevens. Een naam, emailadres, en bedrijfsnaam zijn voldoende. Een telefoonnummer erbij zou mooi zijn. Zeker als je expertise op het gebied van telefonische acquisitie ligt. Met de goed ingevulde formulieren bouw je een gekwalificeerde database op. Niet iedere bezoeker downloadt het whitepaper met hetzelfde motief. Niet iedere download is een schot in de roos, maar je bouwt wel een start-database op om vervolgacties op in te zetten.

Social media

Zodra je het whitepaper op je eigen site geplaatst hebt, deel je het via jouw social media kanalen. Afhankelijk van het onderwerp en de doelgroep kan je kiezen op welke kanalen je het whitepaper wilt delen. Denk aan Facebook. Twitter, Google+ en met name LinkedIn.

Digitale nieuwsbrief

Stuur je al een digitale nieuwsbrief? Dan is het mooi om je abonnees kennis te laten maken met jouw nieuwste whitepaper. Dit kan je uiteraard als cadeautje meegeven, gezien je het mailadres al in je bestand hebt. Het blijft hierdoor interessant voor abonnees om ingeschreven te blijven staan. Wellicht kan je de abonnees vragen het whitepaper te delen met hun netwerk. Zo bouw je direct een nog groter bestand op.

Gratis op sites van derden

Er zijn een aantal sites waar je gratis je whitepaper onder de aandacht kan brengen. Sites zoals Logistiek.nl of Emerce plaatsen het op een speciale pagina van hun website. De prospect downloadt in ruil voor de gegevens die jij wil hebben het whitepaper. De gegevens komen bij jou als eigenaar van het whitepaper binnen. Wees voorbereid en zorg dat je jouw vervolgacties klaar hebt.

Heb je nog vragen over het plaatsen van een whitepaper? Neem vrijblijvend contact met ons op.  

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717