Neem contact met ons op

085 40 15 717

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Whitepaper aanvragen

Vul je gegevens in

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Maak een keuze uit onze whitepapers

Aan tafel bij de prospect

Winstgevende acquisitie: 10 tips!

Whitepaper marketing

Zodra je het whitepaper hebt aangevraagd kom je op een overzichtspagina waar je de verschillende whitepapers direct kunt downloaden door op de link te klikken. Veel leesplezier!

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
4 jaar ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Onze 10 favoriete netwerktips!

Onze 10 favoriete netwerktips!

We hebben het al vaker gezegd: netwerken is belangrijk! Om het voor u wat makkelijker te maken geven wij u graag onze favoriete netwerktips!

1. Bezoek een event dat bij je past

Breekt het zweet je al uit bij het idee dat je naar een event, borrel of beurs gaat waar honderden onbekenden zijn? Weet u niet waar u moet beginnen? Kies voor een event dat bij u past. Er zijn heel veel netwerkgelegenheden waar u zich wel comfortabel voelt omdat ze kleinschaliger zijn, omdat ze direct gericht zijn op uw doelgroep of omdat er een thema aan hangt. Ga eens op zoek naar een netwerkclub voor uw regio.

2. Goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer u van tevoren weet wat u precies kunt verwachten tijdens een netwerkevent, dan kunt u ook beter inspelen op wat er gebeurt. Kijk waar het event precies over gaat. Wie komen er? Vaak is er een deelnemerslijst te vinden. Welke sprekers zijn er? Weet u al aan wie u concreet iets zou willen vragen? Maar vergeet ook niet om praktische informatie alvast in uw agenda te zetten.

3. Zorg dat je op tijd bent

Netwerken kan natuurlijk overal, maar wanneer u naar een netwerkevent gaat, zorg dan dat u op tijd bent. Behandel het net zoals een zakelijke afspraak, want dat is het in feite ook. Wanneer u op tijd bent kun je ook rustig de locatie verkennen, alvast een plan maken en zien wie er allemaal binnenkomen.

4. Zoek gelijkgestemden

Ga in een ruimte vol mensen eens op zoek naar gelijkgestemden. Misschien iemand van een organisatie die u al kent, of die u op Twitter volgt en herkent. Of gewoon iemand die ook alleen staat. Stel uzelf niet als doel om de hoogste baas te moeten spreken. Begin wat kleiner, daar komen vaak de mooiste gesprekken uit!

5. Stap eens op iemand af

Op een netwerkbijeenkomst is het aannemelijk dat mensen open staan voor contact. Schroom dan ook niet om op iemand af te stappen. Bent u nieuw en kent u niemand? Vraag dan aan de organisator of die u kan introduceren aan iemand. Netwerken is namelijk ook mensen met elkaar in contact brengen. Laat wel zien dat u initiatief neemt, dit wordt gewaardeerd als u iets van de ander wilt.

6. Netwerken is geen wedstrijd

Het gaat er niet om dat je aan het einde van de middag of avond zoveel mogelijk mensen hebt gesproken of zoveel mogelijk visitekaartjes hebt verzameld. Als u zich met aandacht richt op een handjevol mensen dan is dat ook prima. Liever kwalitatieve dan kwantitatieve gesprekken.

7. Begin het gesprek origineel

Wanneer u iemand vraagt: ‘wat doet u eigenlijk?’ dan weet u al dat er een lang verhaal gaat volgen over bedrijf en successen. Om dat te voorkomen kunt u het gesprek anders beginnen. Haak in op wat een spreker net verteld heeft die jullie allebei gezien hebben of vraag naar de connectie met de gastheer of -vrouw. Of vraag eens naar de meest gekke gebeurtenis in iemands loopbaan. Of stel een vraag die meteen uw specialisme aantoont. Wees inventief!

8. Luister oprecht

Welke vragen u ook stelt, zorg dat u écht luistert naar het antwoord van je gesprekspartner. Veel mensen praten graag over zichzelf. Zeker als u er nog even in moet komen bij een event, komt dat heel goed uit. Luister ook oprecht, vraag door en haak in op wat er gezegd wordt. Dit wordt zeker gewaardeerd!

9. Maak van netwerken een gewoonte

Voor elke nieuwe gewoonte geldt: hoe vaker je het doet, hoe beter u erin wordt. Dat geldt ook voor netwerken. maak het ook niet te groot, oefen ermee in diverse situaties op diverse plaatsen en het zal steeds makkelijker gaan. Stel ook mensen aan elkaar voor, zo helpt u anderen en ook dat wordt onthouden.

10. Netwerken geeft huiswerk

Eenmaal thuis is het netwerken nog niet afgelopen. Neem de tijd om visitekaartjes, contactgegevens en aantekeningen te ordenen zodat u weet wie u wanneer zou kunnen benaderen en waarom. Ga ook linken via LinkedIn en Twitter met de mensen die u heeft gesproken, stuur informatie toe als u dat beloofd heeft en plan vervolgafspraken in.

Kunnen wij u helpen bij uw salesproces?

Meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV

Stationsplein 45 | Unit A4.002
3013 AK Rotterdam
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717