Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
6 jaren ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Is uw X-factor ook de gunfactor?

Is uw X-factor ook de gunfactor?

In een reis blog las ik eens: “We moesten naar de overkant met een veerboot. Er waren twee aanbieders. De een vroeg vriendelijk €18.50 voor de overtocht, de ander probeerde ons halsstarrig op zijn boot te krijgen voor een veel lagere prijs. Wij vonden de kapitein op de eerste boot aardiger, dus gingen we met hem mee.” Ze gunden deze kapitein de ‘opdracht’ omdat er blijkbaar een klik met hem was. De gunfactor tijdens salesgesprekken is belangrijk!

Kwestie van gunnen

Er wordt beweerd dat 80% van alle opdrachten wordt gegund vanwege het vertrouwen in de verkoper of het bedrijf. ‘Er een goed gevoel bij hebben’ wordt ook veelvuldig genoemd als reden om overstag te gaan. Er moet in ieder geval een duidelijke klik zijn tussen beide partijen. Dus, om meer opdrachten binnen te halen, is het van belang om uw persoonlijke gunfactor te vergroten. Maar hoe doet u dat?

Klik met de klant

De tijd van langdradige verkoopgesprekken over uw product – en het smeken om een afspraak – is echt passé. Tegenwoordig dient u een prettige en gelijkwaardige gesprekspartner te zijn voor uw potentiële klant of nieuwe opdrachtgever. Iemand met enige vakkennis die geïnteresseerd vragen stelt en bovendien een luisterend oor biedt. De bereidheid tot het opbouwen van een band moet voelbaar zijn, zodat de opdracht aan u gegund wordt.

Speel met uw stem

Face-to-face een klik met iemand maken is gemakkelijker dan door de telefoon. Uw X-factor is immers meteen zichtbaar: een leuke uitstraling, grappig gebarend, gezellig overkomend, noem het maar op. Door de telefoon is dat lastiger. Echter, uw stemgeluid doet wonderen. Een positieve, opgewekte en vriendelijke stem zorgt al voor enige interesse aan de andere kant van de lijn. En het stellen van een triggerende openingszin draagt eveneens bij aan het vergroten van uw gunfactor.

Back to the basics

In mijn voorgaande blogs heb ik hier al vaker aandacht aan besteed: de kernwoorden voor succesvolle telefonische acquisitie zijn ‘luisteren’, ‘vragen stellen’ en ‘oprechte interesse tonen’! Denk vanuit het perspectief van de klant en probeer uw product te pushen. Ga een goed gesprek aan met uw prospect en ontdek waar uw kansen liggen!

Tips voor het vergroten van uw gunfactor

  • Let op uw stemgebruik, toon en intonatie. U heeft maar één kans om indruk te maken;
  • Visualiseer uw gesprek van te voren. Probeer te praten zoals u dat face-to-face zou doen. Compleet met handgebaren of lichaamstaal. Uw stem klinkt dan meer ontspannen;
  • Probeer uw gesprekspartner rustig te ontdooien als hij in het begin kil of stroef reageert op uw telefoontje;
  • Bereid u goed voor op het gesprek. Weet wat het bedrijf doet en wie uw gesprekspartner is;
  • Sluit aan bij hetgeen belangrijk is voor uw gesprekspartner en bij hetgeen er speelt in zijn organisatie/markt;
  • Humor is een ernstige zaak. Als u iemand aan het lachen krijgt of u moet samen ergens om lachen, dan werkt dat bevorderlijk voor uw gunfactor;
  • Door mee te veren bij eventuele weerstanden laat u de ander voelen dat u hem begrijpt;
  • Geef altijd een goede samenvatting van het gesprek. U benadrukt hiermee uw vakkennis en luisterend oor. Dat kweekt sympathie.

Meer tips over het vergroten van uw gunfactor?

Wilt u graag aanvullend advies over het vergroten van uw gunfactor?

Meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717