Neem contact met ons op

085 40 15 717

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Whitepaper aanvragen

Vul je gegevens in

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Maak een keuze uit onze whitepapers

Aan tafel bij de prospect

Winstgevende acquisitie: 10 tips!

Whitepaper marketing

Zodra je het whitepaper hebt aangevraagd kom je op een overzichtspagina waar je de verschillende whitepapers direct kunt downloaden door op de link te klikken. Veel leesplezier!

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
3 jaar ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Hoe overwint u uw acquisitieangst?

Hoe overwint u uw acquisitieangst?

Voor veel ondernemers is het een uitdaging om koude acquisitie op te pakken. Vindt u koude acquisitie ook het ergste wat er is? Bent u aan het uitstellen om te beginnen met telefonische acquisitie? Vindt u het lastig om afgewezen te worden? Hoe kunt u het beste omgaan met deze angst?

Weerstand tegen koude acquisitie

Het woord acquisitie roept bij sommige mensen afkeer op of nog erger. Waarschijnlijk kunt u zich zelf wel voorstellen hoe iemand zich voelt die constant allerlei aanbiedingen krijgt. Dan weet u echter ook dat u verschil kunt maken. Dat het belangrijk is om de juiste aanpak te hanteren. Als u uw angst de baas kunt blijven dan is dit zeker mogelijk!

Nee accepteren

Eigenlijk weet u van tevoren al dat u veel nee’s zult ontvangen. Prospects worden koud gebeld, hebben op dat moment geen tijd of helemaal geen behoeften aan uw producten of diensten. Realiseer u dat dit geen persoonlijke afwijzing is. Hoewel de reacties erg wisselend kunnen zijn moet u het als een onderdeel zien van zakendoen. Probeer de nee dan ook te accepteren en door te gaan. Iedereen wil het liefst altijd ja horen. De ideale prospect is er een die u met volle overtuiging ontvangt en met u in gesprek gaat. Maar die is er niet altijd. Een nee kan voelen als een enorme afwijzing en voelt niet prettig. Maar het kan u ook sterker maken en u meer ervaring bieden voor een volgend gesprek!

Ontwijkingsgedrag

Wat doet u als iets niet leuk was? Dit de volgende keer ontwijken. Dat is helemaal niet gek, het is een natuurlijk afweermechanisme wat in ons allemaal schuilt. Het is een manier om pijnlijke situaties te voorkomen. Maar hoe meer u gaat ontwijken, hoe moeilijker het wordt om nog te durven. Probeer de angst daarom niet te groot te maken. Een negatieve ervaring is er maar één. Het verleden is geen garantie voor de toekomst!

Wat is er nou eigenlijk zo erg?

Stel u wordt afgewezen, een afspraak gaat niet door, u komt niet uit uw woorden of u kunt iemand niet bereiken? Wat is er dan eigenlijk zo erg? Als ondernemer weet u als geen ander dat u ver komt met doorzettingsvermogen en nieuwe kansen benutten. Als één iemand geen interesse in u heeft is er eigenlijk niets aan de hand toch? Houd in uw achterhoofd dat er nog veel meer prospects op u wachten dan u afwijzingen heeft gehad. En een positieve nieuwe afspraak geeft u nieuwe energie!

Praktische tips

  1. Bijt u erin vast! Plan een vast moment per dag of per week waarop u actief bezig bent met acquisitie en houd u daaraan. Bepaal doelstellingen voor uzelf. Probeer te genieten van kleine successen;
  2. Zorg dat u onderscheidend bent in uw aanpak. Verdiep u in de prospect en doe dat met aandacht;
  3. Focus niet meteen op verkoop. Stel als doel om een fijn gesprek te hebben en leer de juiste vragen te stellen;
  4. Omarm uw angst. Angst is een teken dat er iets buiten uw comfortzone ligt maar dat u zich er wel bewust van bent. En dat is mooi want dan kunt u de angst aangaan. Blijf de angst opzoeken en beloon uzelf als u kleine overwinningen boekt!

Meer tips over acquisitie?

Meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV

Stationsplein 45 | Unit A4.002
3013 AK Rotterdam
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717