Neem contact met ons op

085 40 15 717

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Whitepaper aanvragen

Vul je gegevens in

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Maak een keuze uit onze whitepapers

Aan tafel bij de prospect

Winstgevende acquisitie: 10 tips!

Whitepaper marketing

Zodra je het whitepaper hebt aangevraagd kom je op een overzichtspagina waar je de verschillende whitepapers direct kunt downloaden door op de link te klikken. Veel leesplezier!

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
4 jaar ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Hoe gaat het met uw verkooptalent?

Hoe gaat het met uw verkooptalent?

Ieder zijn vak en ieder zijn talent. Echter, in elk vakgebied komt sales als vast thema terug. Wat is uw verkooptalent? Kunt u snel schakelen? Hoe is uw communicatie? Kunt u goed luisteren? Bent u altijd beschikbaar? Kunt u goed onderhandelen? Dit kunnen zomaar eigenschappen zijn van een salestalent. Waar op de ladder staat u? Met discipline komt u een heel eind!

Verkopen kunt u leren!

De ware professional ziet verkopen als een vak en niet als iets dat je er even bij doet. Hij zorgt voor zelfkennis, wil niet dat iedereen koste wat het kost klant wordt en weet goed wat zijn doelgroep is. Maar, u hoeft niet met verkooptalent geboren te zijn. U kunt het leren. Het is een proces waarbij u ontdekt of u zaken kunt doen met iemand en of uw product of dienst daarbij een rol gaat spelen. Als u enthousiast en deskundig bent binnen uw vakgebied dan begint u al goed.

Niet scoren maar duurzame relaties aangaan

‘Verkopen’, ‘verkopers’, ‘sales’ en ‘acquisitie’ zijn woorden die vaak meteen de associatie ‘scoren’ bij mensen oproepen. Op zichzelf is er niets mis met scoren; bij het bedrijven van sales zijn klanten en resultaten nodig. Maar sales is meer dan snel werven. Weten wat de ware behoefte van klanten is en deze zien als langdurig zakelijk partner komt uw salesgesprekken ten goede. Eerlijkheid en openheid zijn de talenten waar het echt om gaat. Duidelijk maken wat er wel en niet kan en geen valse beloftes doen. Aansmeren en opdringen, daar doet een goed verkooptalent niet aan!

Netwerken als verkooptalent

Net als bij bovengenoemde geldt voor netwerken eigenlijk hetzelfde: het gaat niet om het scoren. Het gaat om het tonen van oprechte interesse in de ander, gelijkgestemden vinden, het gesprek aangaan en dan wellicht een volgende stap maken. Een netwerk moet ook onderhouden worden. Dit kan een langdurig proces zijn waar u uiteindelijk veel meer uithaalt dan een eenmalige opdracht. Netwerken is ontzettend belangrijk, u kunt hier uzelf laten zien en zorgen dat mensen u onthouden.

Hét type verkoper bestaat niet

Goede verkopers zijn er in alle soorten en maten. Waar het extraverte type recht op zijn doel afgaat, zal de introverte onderzoekend en oplossingsgericht te werk gaan. Allemaal mooie eigenschappen. Een goede salestraining gaat dan ook niet om meer leren praten maar om het leren stellen van de juiste vragen, luisteren en argumenteren. Als u vertrouwen wekt dan is het ook makkelijker voor de ander om overtuigd te raken. Ook eigenschappen als creativiteit, flexibiliteit en inventiviteit zijn belangrijk in het salesproces. Zo kunt u snel schakelen en meedenken met de prospect in de zoektocht naar oplossingen.

Sales uitbesteden of zelf meer leren?

Bij Sales Plus bent u voor beiden aan het goede adres. Wij kunnen uw telefonische acquisitie uit handen nemen en u tegelijkertijd coachen om de volgende stap tot een succes te maken. Meer informatie?

Meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717