Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.
4 jaren ago · by · Reacties uitgeschakeld voor Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk

Jij vindt het lastig de juiste persoon te vinden en te spreken te krijgen bij een bedrijf dat je nog helemaal niet kent. Je komt vaak niet verder dan de telefoniste en voor je het weet zakt de moed je in de schoenen. Welke gevolgen heeft het voor de resultaten van jouw koude acquisitie? Betekent het dat jij mogelijke kansen weggooit? Welke invloed heeft het op jouw eigen vertrouwen en ‘zin’ in koude acquisitie. Hieronder volgen enkele tips.

Koude acquisitie voorbereiding begint al vóór je het nummer draait

Iedere ondernemer die kansen weggooit maakt het zich, zeker in deze tijd, wel erg lastig. Blijkbaar werkt het niet meer om zomaar een bedrijf te bellen en naar een manager te vragen. Jij krijgt hem simpelweg niet te spreken. Je moet wat meer moeite gaan doen. Op welke manier kan het doen van wat speurwerk jou helpen vaker met de gesprekspartner in contact te komen.

Google, LinkedIn, Facebook, Instagram….

Niets nieuws, kennen we, gebruiken we, allemaal! Helaas hechten veel ondernemers en acquisiteurs onvoldoende waarde aan de informatie die te vinden is op sites van bedrijven. Terwijl juist die informatie je een hele grote voorsprong kan geven.

Met een paar minuten surfen per prospect weet je al meer dan je kunt vragen in 10 minuten gesprekstijd. Fusienieuws staat natuurlijk op de eerste pagina, je hoeft echt niet veel moeite te doen dat te ontdekken maar kunt het wel heel handig gebruiken voor jouw inleiding. “Ik zag op uw internetsite dat u net gefuseerd bent met Bedrijf X en ik vroeg me af of dit grote gevolgen heeft gehad voor …” vul jouw bedrijfsspecialisme maar in.

Zoeken en doorklikken

Voor functietitels moet je iets verder doorklikken zoekend naar een organigram of een organisatiestructuur, zodat je in elk geval naar de juiste functietitel kunt vragen zoals die binnen dat bedrijf gehanteerd wordt. Helemaal fijn als in het organigram ook de namen staan, dit geeft je een nog grotere mogelijkheid wél voorbij de telefoniste te komen.

Staan de namen er niet bij? Grote kans dat je ze met de zoekfunctie kunt vinden op internet. Negen van de tien keer staan namen in een publicatie genoemd of heeft de betreffende persoon een profiel op een netwerksite zoals LinkedIn.

De zoekfunctie binnen de website van het bedrijf kan je ook handig gebruiken om te zoeken op bepaalde termen als ‘budgetstop’, ‘financiële moeilijkheden’, ‘geen externe inhuur’…

We laten je hier een paar, voor de hand liggende, voorbeelden zien. Maar de mogelijkheden zijn, net zoals die van het internet zelf, eindeloos. Besteed er eens een half uurtje aan en je zult zelf ontdekken welk positief effect het voor jouw koude acquisitie heeft.

Telemarketing is geen eenzijdig product

Telemarketing is niet eenzijdig jouw product willen verkopen, het is veel méér dan dat. Goede verkopers zijn geïnteresseerd in het bedrijf dat ze bellen omdat ze een oplossing willen bieden voor een probleem dat speelt bij het bedrijf. Om die problemen of behoeften te achterhalen heb je allereerst een aantal basisgegevens nodig. Met de huidige transparantie van de diverse media zijn deze gegevens vrij simpel te achterhalen mits je er wel tijd en moeite insteekt. Natuurlijk is niet alles in één keer opgelost als je vanaf nu tijd steekt in een goede voorbereiding. Maar een goede voorbereiding is wél een goed grondbeginsel en, zoals onze grootvaders al wisten, “het halve werk”.

Volgende keer

De laatste maand ben ik een paar dolenthousiast ondernemers tegen gekomen. Deze ondernemers waren erg ingenomen met hun nieuwe product of dienst en geloofden heilig in de kansen ervan. Ze gingen er direct de markt mee op. Mijn vragen en kanttekeningen over onderzoeken van doelgroepen en behoeften waren aan dovemansoren gericht. Ben jij wel benieuwd naar die kanttekeningen én een oplossing? Lees dan verder de volgende keer.

Hulp nodig bij een goede voorbereiding, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Bedrijfsgegevens

Sales Plus BV
KVK: 30185547

Contactgegevens

E-mail adres:
sales@salesplus.nl

085-4015717