Neem contact op met Vendere

0488-470190

Stuur ons een e-mail!

Contactgegevens:

Bericht:

Uw bericht is succesvol ontvangen Close this notice.

Vul je gegevens in

Je aanvraag is succesvol verwerkt Close this notice.

Techniek

Draline BV

Mark Linders zegt hierover: In de metaal lijkt het dat bedrijven het heel druk hebben momenteel. Dat is ook zo, maar als je wat verder kijkt zie je dat men vaak afhankelijk is van een paar grote klanten die voor de meeste omzet zorgen. Het gevolg is dat je dan vaak de neiging hebt om vooral naar die klanten te luisteren. En het maakt je kwetsbaarder.

Draline BV

Differentiatie: acquisitie inzetten terwijl je al groeit

Voor een gezond bedrijf is het beter om meerdere grotere klanten te hebben verspreid in verschillende branches. Ik heb dan ook, ondanks dat we al flink groeien, acquisitie ingezet voor een nog grotere differentiatie in ons klantenbestand, i.p.v. direct voor meer omzet te gaan op korte termijn. Als je hiermee wacht tot het eens wat minder gaat met je bedrijf ben je eigenlijk al te laat want je klantenbestand gaan differentiëren kost veel tijd.

Kennismaking met Sales Plus

Ik werd telefonisch benaderd door Sales Plus omdat wij op de Precisiebeurs staan. Met de vraag of we elkaar eens op de beurs konden spreken. Het gesprek was van dien aard, dat ik toen al besloot meer tijd te willen hebben om verder te praten en heb een afspraak gemaakt op onze locatie. Voorafgaande hebben we elkaar op de beurs ook nog even gesproken.

Een uitgebreid gesprek gaf voldoende vertrouwen om mij te doen besluiten met Sales Plus in zee te gaan.

Geen twijfels?

Ik vroeg mij wel af hoe Sales Plus als onze “nieuwe collega's” dit zouden gaan doen zonder technische kennis van onze hoogwaardige technische dienstverlening. Zij zijn Draline als ze bellen naar een prospect. We hebben wel een uitgebreide briefing gedaan maar deze kennis is niet over te brengen in een paar uur. Ik zag dit nog niet echt voor me en vroeg mij af hoe prospects hierop zouden reageren.

Hoe pakte deze samenwerking verder uit?

Gebrek aan hoogwaardige technische kennis bleek totaal geen rol van betekenis te spelen. Ik heb er geen enkele prospect over gehoord bij de vele afspraken die we gehad hebben. En het technische deel wordt natuurlijk door mij vertegenwoordigd eenmaal aan tafel. Het bevalt mij heel goed om samen te werken, Sales Plus werkt professioneel, is flexibel en schakelt snel. ik word altijd snel teruggebeld als ik een vraag of opmerking heb. Ik weet dat ik niet hun enige klant ben maar ik krijg daarin voldoende aandacht. De hele communicatie en verslaglegging is direct, helder en overzichtelijk.

Wat zijn de resultaten van deze samenwerking?

Prima. Ik heb veel afspraken gehad en heb er op dit moment al 6 klanten aan overgehouden en een hele interessante pijplijn waar nog een aantal zaken lopen waarvan ik verwacht dat er nog meer uit gaat komen. Ik ga er dus van uit dat ik mijn doelstellingen zeker ga bereiken.

In het begin heb ik ook wel eens een minder goede afspraak gehad. Soms blijken bedrijven ook minder van plan te zijn dan ze eerst door de telefoon aangeven. Maar door goede samenwerking met Sales Plus en de vraagstelling aan de prospect wat te veranderen konden deze bedrijven er beter uitgefilterd worden zodat de kwaliteit toenam. Feedback geven is belangrijk.

Veel vakmanschap maar is er ook voldoende sales kennis?

Binnen onze sector is veel vakmanschap, maar ontbreekt het nog wel eens aan goed managementschap op salesgebied. Alleen je uitstekende vakmanschap is niet voldoende.
Als je je management op salesgebied niet op orde hebt kan ik Sales Plus van harte aanbevelen.

Zorgeloos aan tafel

Onze aanpak is succesvol en feitelijk meetbaar. Wij maken kwalitatieve afspraken die opdrachten opleveren, waardoor jouw omzet stijgt. Ons team staat graag voor je klaar om vragen te beantwoorden. Bel vrijblijvend!